Rolluiken

Diverse soorten rolluiken

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om rolluiken te laten plaatsen. De rolluiken bieden namelijk meer privacy, beveiliging en een zeer goede verduisterende werking. Niet alleen consumenten kiezen voor de rolluiken, ook steeds meer bedrijven. De waardevolle spullen in uw pand zijn beter beveiligd en overdag heeft u geen last meer van de zon. Als consument heeft u keuze uit drie verschillende opbouwen voor uw rolluik, opbouw, voorzet en inbouwrolluiken.

Opbouwrolluiken

De opbouwrolluik is in uw kozijn verwerkt en zal bijna niet zichtbaar zijn voor voorbijgangers. Toch bied deze vorm van installatie voor een groot voordeel. Het luik zit dicht bij uw raam en zorgt dus ook voor een isolerende werking.

Voorzetrolluiken

De voorzetrolluiken worden in Nederland het meeste aangeschaft omdat hiervoor geen verbouwing nodig is. Het luik wordt namelijk aan het kozijn bevestigd en er is geen verbouwing voor nodig. Daarom is het voor bestaande woningen een goede uitkomst. Toch blijven de voordelen het zelfde.

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden boven het raam geplaatst en in de gevel. Vaak wordt er voor een dergelijk systeem gekozen als consumenten een nieuwbouw woning laten maken. Het is voor een bestaand huis moeilijk om een dergelijk systeem te plaatsen. Deze rolluiken bieden een zeer goede beveiliging tegen inbrekers en vandalisme.

Extra opties

Op een rolluik passen veel extra opties waar u uit kan kiezen. Zo hebben verschillende leveranciers een extra hor in het luik, zo heeft u ook geen last van ongedierte. Wat ook een goede en zeer handige extra optie is, is dat u ook een luik met een tijdsklokschakelaar aan kunt schaffen. De tijdsklokschakelaar zorgt ervoor dat het luik op vaste tijden open en dicht gaat. Zo lijkt het alsof u altijd thuis bent. Inbrekers blijven daarom bij uw huis vandaan. Naast de tijdsklokschakelaar is het ook mogelijk om verschillende bedieningen erbij aan te schaffen, een wandschakelaar, handmatige bedieningen of met een afstandsbediening. Zo vergroot u uw wooncomfort.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op met de specialisten van Zonwering-expert.nl.