tuin aanleggen

Tuin renoveren

Door uw tuin regelmatig bij te houden, blijft deze mooi. Maar misschien heeft u hier geen tijd voor gehad, bent u net verhuisd en wilt u wat anders, of is het tijd voor wat anders maar heeft u geen geld voor een nieuwe. Dan kiest u voor het renoveren van uw tuin. Dit is toch vaak een plek om te ontspannen en hier kunnen kinderen spelen. Daarom is het prettig als deze in goede staat is, zodat u er daadwerkelijk van kunt genieten. Er zijn veel mogelijkheden als u kiest voor het renoveren van uw tuin, zoals het aanleggen van gras of juist bestrating. U vindt dus gegarandeerd een optie die bij uw smaak past.

Frisse uitstraling

Een tuin kan snel in verval raken, daarom is het renoveren ervan een goede oplossing. Door deze grondig of misschien kleinschalig aan te pakken, zorgt u meteen voor een frisse uitstraling. Het voordeel van een renovatie is dat het grootste gedeelte bewaard blijft en verbeterd wordt. Dit scheelt uiteindelijk vaak flink in de kosten ten opzichte van het aanleggen van een nieuwe. Doordat de meeste bloemen en planten hergebruikt kunnen worden, zit u ook niet tijden met een kale tuin, waardoor er na het renoveren er een mooie, volgroeide tuin overblijft. Het is ook weer overzichtelijk welk gedeelte onderhoud nodig heeft. Als u dit netjes bijhoudt na de renovatie dan kunt u weer jaren vooruit met uw nieuwe tuin.

Bestrating

Eén van de meest voorkomende werkzaamheden bij het renoveren van de tuin is het opnieuw leggen van de bestrating of bijvoorbeeld gras vervangen voor bestrating of andersom. Een specialist op het gebied van tuinen kan u veel vertellen over de verschillende mogelijkheden voor bestrating. Doordat er veel stenen zijn waar u uit kunt kiezen voor de bestrating, is er altijd een optie die aansluit bij uw woning en wensen. Zo zijn er betonstenen, die in zowel vierkante als rechthoekige vorm verkrijgbaar zijn en vaak een goedkope optie. Ook kunt u kiezen voor natuursteen, wat steeds meer in opkomst is. Doordat het gecreëerd is door de natuur, is het een uitstekende optie voor de tuinrenovatie. Een professional kan u meer vertellen over de opties voor bestrating tijdens het renoveren.

Kosten

De kosten voor het renoveren hangen uiteraard af van de keuzes die u maakt. Bestrating kan vaak duurder uitvallen dan het leggen van gras. Daarnaast hangt het van de specialist af die u inschakelt. Meestal worden er een aantal werkzaamheden verrekend bij het renoveren, zoals het snoeien van struiken, het verwijderen van onkruid en begroeiing zoals planten en bomen verwijderen of verplaatsen. Ook valt het vervoeren van de grond en het herstellen van de bestrating en de schutting vaak binnen het totaalplaatje. Het renoveren is wel goedkoper dan het aanleggen van een nieuwe tuin. Daardoor bespaart u al flink in de kosten. Benieuwd naar de mogelijkheden? De-stratenmaker.nl Hoveniers & Bestrating staat in dat geval voor u klaar. Het hoveniersbedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in de branche. Dat ziet u terug in het resultaat!